Šta su tuš kabine

Tuš kabine su sastavni deo modernog kupatila. Osim što služe funkcionalnoj svrsi odvajanja vlažnog i suvog prostora kupatilu daju eleganciju i stil, i estetiku kupatila podižu na viši nivo. Tuš kabina čini kupatilo suvim, higijenskim i sigurnijim. Ograničavajući vodu samo u svom prostoru, tuš kabine čuvaju ostatak kupatila suvim, čineći ga čistijim. Takođe smanjuju mogućnost klizanja u kupatilu čineći ga sigurnijim.

Tuš kabine mogu biti raznih oblika zavisno od potrebe i želje kupca. Vrata za kabinu mogu biti leva ili desna kako bi se bolje uklopila. Većina tuš kabina ima otvor na dnu ali postoje i modeli koji koriste podne pločice. Iako je tuš kabina definisana kao jedan ili više panela koji zatvaraju prostor za tuširanje, neki modeli nemaju vrata. Jedna od glavnih prednosti tuš kabina je ta što se para zadržava u kabini, stvarajući mikroklimu – čineći je toplom za vreme Vašeg tuširanja!

Kabine se rade po meri kako bi se izvukao maksimum iz  prostora. Možemo ih prilagoditi prostoru sa različitim vrstama stakla i uklopiti ih sa pločicama i ostalom galanterijom.  Ukoliko imate neke useke u zidu može se uraditi CNC urez na strani tuš kabine da bi tačno legla uz  zid. Postoje više različitih sistema za otvaranje. Ukoliko je mali prostor možete sa malom kabinom i duplim kliznim setom izvući maksimalnu funkcionalnost kabine, a da pritom ne remetite funkcionalnost ostalog dela kupatila.

Od čega su napravljene tuš kabine?

Najčešći materijal za oblaganje tuša je pločica, koja je ujedno i najekonomičnija, dok ostale opcije uključuju prirodni kamen, proizvedeni kamen, stakleni blok, staklene pločice ili akril. Tradicionalni prostori koriste pločice i ukrasne ivice, ali drže se neutralne, monohromatske šeme boja. Svako kupatilo je različito i odabir odgovarajuće tuš kabine koja odgovara vašim potrebama i prostoru može biti komplikovan – posebno ako je neugodnog oblika za rad. Bez obzira da li planirate veliki prostor za tuširanje ili malo kupatilo, ili niste sigurni odakle biste započeli, imamo rešenja!

Naručivanje

Pre naručivanja kabine možete pogledati naše radove . Tu možete pronaći na desetine različitih tuš kabina koje smo uspešno montirali. Primetićete da je svaka kabina drugacija i da su sve rađene tačno po želji kupca. Takođe osim tuš kabina možete pronaći različite proizvode poput kuhinjskih stakala, ograda, stepeništa, stolova od stakla, ogledala, zastakljivanja kancelarija i poslovnih prostora. Zastakljivanje dnevnih boravaka u kombinaciji sa čeličnim ramovima i staklima su sve više zastupljeni i sve više arhitekte guraju kao stilizovanje prostora.

Kada pregledate par primeraka kabina možete da nam posaljete upit u kojem bi nam trebali navesti približne dimenzije kabine koja bi Vam odgovarala, vrstu stakla, da li žželite sistem otvaranja na klizače ( dupli klizni ili samo jedan klizni ) ili na šarke ( da li zelite šarke na otvaranje od 180 stepeni ili 90 stepeni I takođe da li želite da šarke budu locirane na zidu , fiksnom staklu ili na ivici gde se spajaju stakla pod uglom od 90 stepeni) I takodje gde se nalazite.
– Mi ćemo se potruditi da vam u najbržem mogućem roku odgovorimo sa adekvatnom ponudom i ako Vam ta ponuda bude odgovarala u roku od dva dana možemo izaći na teren da uzmemo mere i da preciziramo konačan dogovor i ponudu.

Izrada

Proces izrade traje od 5 do 10 dana u zavisnosti od specificnosti i obima posla.
U procesu izrade staklo se prvobitno seče na zadate mere i ukoliko ima potrebe za usecima odnosno urezima ide na CNC mašinu gde se mogu izrezati nepravilni oblici na staklu. Posle rezanja staklo se mora fino obraditi i ivice zaobliti na KP obradnoj masini. Zatim staklo ide na proces kaljenja gde se zagreva na 650 stepeni i dobija karakteristike tvrdoće i sigurnostu pet puta jače nego obično staklo. Ako ste naručili peskirano staklo nakon kaljenja staklo ide kroz mašinu za peskiranje. Posle toga staklo je spremno za montažu.

Montaža

Nasi monteri će u roku od 2 do 3 sata uspeti da montiraju staklene panele u Vašem kupatilu. Ukoliko imate krive zidove uz pomoć silikona dubokog u profila i stakla montiraće kabinu da izgleda kao salivena uz zid. Takođe u montaži se minimalno prlja stan i buše se jako sitne rupe koje ne oštećuju vaše pločice. Nije potrebnoo da imate keramicku kadicu da bi se kabina lepo montirala i da ne bi prolazila voda jer mi u profilom idemo skroz do poda. Jedino što vašeg keramicara možete zamoliti je to da napravi pad da bi se voda slivala suprotno od staklenih vrata ka kanalu.
Od naših montera možete tražiti da montiraju različite vrste kvaka poput dugačkih za peškir ili nekih sitnijih. Takođe možete dobiti i police od stakla unutar kupatila za sapun ostalu kozmetiku.

Cene tuš kabina

( da li su bolje skuplje ili jeftinije?)

Već duži niz godina kade su počele da zamenjuju gotove tuš kabine koje možete kupiti već napravljene u različitim prodavnicama kupatilske galanterije, keramike ili nameštaja. Takve kabine su napravljene od nekvalitetnih materijala da bi bile što jeftinije. Problemi koji mogu nastati sa tim kabinama su sledeći:

 • Može doći do pucanja kada
 • Može doći do problema da ne mogu da se montiraju tacno u vas proctor ili cak ako pukne staklo koje je tanje od stakala po meri ili neki drugi deo ne moze se naci rezervni I zameniti I ona se tus kabina moze samo baciti.
 • Takođe često tuš kabine koje su napravljene u napred dolaze ne sklopljene i zahtevaju od kupca da ih sam montira i tada pri montazi nastaju ozbiljni problem, zbog toga moraju platiti nekoga da im montira tu tuš kabinu.

Kada kupujete tuš kabinu, na četiri stvari morate paziti:

 1. Tuš kabina treba da odgovara Vašem prostoru.
 2. Treba da odgovara Vašem stilu.
 3. Treba da ulepša Vaše kupatilo.
 4. Mora imati sve funkcije koje su Vam potrebne.

Pročitajte; Kako izabrati tuš kabinu?

Napomena

Prvo što trebate uzeti u obzir je kakvu tuš kabinu možete ugraditi u svoje kupatilo? Ako menjate postojeću kabinu ili kadu za tuširanje, onda bi trebalo da bude jednostavno. Međutim, ako prvi put ugrađujete tuš kabinu, moraćete  da izračunate dimenzije i odredite raspored u prostoriji.

Pogledajte slike tuš kabina da bi videli koja najbolje odgovara Vašem prostoru.

1 odgovor
 1. brankapavlovic
  brankapavlovic says:

  Sjajna ekipa,sve smo dogovorili sa Lazarom,profesionalo i ljubazno.
  Posao zavrsen pre roka na obostrano zadovoljstvo.
  Preporučujem

  Odgovori

Ostavite komentar

Hoćete da se pridružite diskusiji?
Pošaljite komentar!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *